Arbeidsmarktpoort over arbeidsmigratie

14 maart 2024, 14:35

Arbeidsmigratie: overbodig of juist broodnodig voor onze arbeidsmarkt en economie?

Na twee drukbezochte edities in het voor- en najaar van 2023, wordt op dinsdag 16 april de derde editie van de ArbeidsmarktPoort in Nieuwspoort georganiseerd. Net als de vorige twee edities zijn er weer een aantal inhoudelijke sprekers bereid gevonden om met elkaar en de aanwezigen in de zaal in gesprek te gaan. Voor deze editie staat het onderwerp ‘arbeidsmigratie’ centraal.

Gert-Jan Segers, voormalig partijleider van de ChristenUnie en inmiddels werkzaam als adviseur bij Otto Workforce, zal het openingswoord verzorgen en daarna onderdeel zijn van het discussiepanel. Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van Ondernemend Nederland, zal als gespreksleider optreden. Daarnaast is de organisatie nog bezig met twee andere panelleden.

Het onderwerp arbeidsmigratie was een belangrijk discussiepunt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023. Met de recent verschenen rapporten van de Adviesraad Migratie en de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 staat het onderwerp nog steeds hoog op de politiek-bestuurlijke agenda. Een zeer interessant en actueel onderwerp en daarom gaan we graag met de experts en aanwezigen in de zaal in gesprek over de plannen van de diverse politieke partijen en wat de gevolgen zijn van arbeidsmigratie voor onze arbeidsmarkt en economie.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Nieuwspoort. 15:30 uur is de inloop en om 16:00 uur start het inhoudelijke programma. Na het programma is er een borrel.

Wilt u deelnemen aan deze in samenwerking met Bovib en ONL georganiseerde bijeenkomst laat dit dan weten via info@vvdn.nl.