Hieronder treft u het laatste VVDN nieuws

Positief nieuws voor detacheerders

2 februari 2023, 15:06

In Flexmarkt verscheen onderstaand artikel waar we het volledig mee eens kunnen zijn. En met goede voorbeelden…

Klik hier om het artikel te lezen.

Nieuwe leden

6 december 2022, 10:27

Het gaat goed met de VvDN. Onlangs schreef Involon zich in als 80ste lid. En omdat nummer 85 ook al in zicht komt, mogen we spreken van een gestage groei in het afgelopen jaar. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.
Bijgaand een interview met deze bijzondere niche speler waarin eigenaar John Scholten o.a. ingaat op waarom hij (founding) lid wilde worden van de VvDN.

Interview met John Scholten van Involon

Persbericht

15 november 2022, 10:50

Omzet detacheerders blijft maar stijgen

Waardenburg, 15 november 2022 – De omzet van de leden van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is in het derde kwartaal van 2022 wederom gestegen. › lees bericht

Verplichte certificering

24 augustus 2022, 11:50

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) wil zich namens haar leden uitspreken over de uitvoerbaarheid, de handhaafbaarheid en de effectiviteit van (nieuwe) regelgeving op de arbeidsmarkt.

› lees bericht

Politiek overleg

24 augustus 2022, 11:44

Minister en Kamerleden gaan in gesprek met VvDN en andere brancheverenigingen.

› lees bericht

Detacheerders: ‘Vraag naar personeel in één jaar volledig ‘ontploft’

16 augustus 2022, 12:56

Waardenburg, 16 augustus 2022 De omzet van de leden van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is in het tweede kwartaal van 2022 met maar liefst 20% per werkdag gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. › lees bericht

Hoofdlijnenbrief vanuit perspectief detacheerders

27 juli 2022, 11:12

Open brief van de VvDN aan de minister als reactie op haar hoofdlijnenbrief over de arbeidsmarkt d.d. 5 juli 2022. We verstuurden deze brief op 7 juli jl. om haar aandacht te vestigen op het feit dat het zeer wel mogelijk is om “ondernemers de flexibiliteit te bieden die zij nodig hebben om in te spelen op veranderende omstandigheden, door het inzetten van werknemers die langdurig in dienst zijn bij een detacheerder en daar een vast contract hebben”. Wij zijn nog in afwachting van een reactie.

Reactie op hoofdlijnenbrief vanuit perspectief detacheerders

Interview 75e lid VvDN

5 juli 2022, 14:29

We interviewden het 75e lid van de VvDN over waarom het lidmaatschap voor TPS zinvol is en hoe volgens eigenaar Jelle Bultsma detacheren er uit moet zien.

Interview 75e lid VvDN.

Brief aan minister Van Gennip en staatssecretaris Van Rij

30 juni 2022, 14:54

Niet eerder hebben zoveel brancheorganisaties op de arbeidsmarkt gezamenlijk een brief aan de minister en staatssecretaris gestuurd. Zie hier wat de VvDN en een aantal andere organisaties vinden dat zou moeten gebeuren om de arbeidsmarkt goed te ordenen.

› lees bericht

Discussie over positie detacheren: komt de oplossing uit de polder of politiek?

24 juni 2022, 14:11

Van de verwachte strengere wetgeving voor flex dreigt detacheren onbedoeld de dupe te worden. “Je moet het kind niet met het badwater weggooien”, zegt VVD-Kamerlid Bart Smals.

› lees bericht

Themabijeenkomst Detacheren & de arbeidsmarkt van nu

14 juni 2022, 12:25

Gisteren organiseerde de VvDN de themabijeenkomst “Detacheren & De arbeidsmarkt van nu” voor leden, een groot aantal niet-leden en relaties van de VvDN.

› lees bericht

Detacheerders: ‘Geef ons meer (juridische) ruimte’

9 juni 2022, 09:24

Detacheren valt juridisch gezien nog altijd onder uitzenden. Maar detacheerders zijn geen uitzenders en zitten daardoor met wetgeving die niet bij hen past. Dat kan vrij eenvoudig worden aangepast, stelt de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). De branchevereniging komt daarom met een concreet voorstel aan de politiek.

› lees bericht

Themabijeenkomst Detacheren & De arbeidsmarkt komt op cruciaal moment

24 mei 2022, 13:04

De juridische positie van detacheerders, daarover gaat de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) binnenkort in debat op een themabijeenkomst. Die discussie is nu actueler dan ooit, stelt secretaris Peter Hulsbos. “Dit is een cruciale fase. We staan aan de vooravond van ingrijpende beslissingen.”

› lees bericht

Persbericht: Sterke omzetgroei vraagt om meer vaste contracten

16 mei 2022, 15:02

De omzet van de leden van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is in het eerste kwartaal van 2022 met maar liefst 18% per werkdag gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. › lees bericht

Persbericht: Omzet detacheerders stijgt flink met 14%

17 februari 2022, 08:07

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is positief over de marktontwikkelingen van het afgelopen kwartaal.

› lees bericht

Verslag Algemene ledenvergadering (ALV) VvDN – 10 december 2021

3 februari 2022, 13:08

Na de opening van deze opnieuw digitale vergadering – fysiek verzorgd vanuit Yacht in Diemen – met ruim 50 aanmeldingen via een streaming faciliteit – en de goedkeuring van het verslag van de vorige ALV, doet vicevoorzitter Marcel van den Bekerom een aantal mededelingen namens het bestuur.
› lees bericht

Drie jaar VvDN: ‘We zijn een end op streek, maar er is nog veel te doen’

20 januari 2022, 14:09

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) is er in korte tijd in geslaagd detacheerders bij elkaar te brengen voor het gemeenschappelijk belang. Een knappe prestatie in de voorheen gesloten markt waarin iedereen elkaar slechts als concurrenten zag. Maar het werk is nog lang niet gedaan. Een eigen CAO moet de opmaat zijn tot een eigen wettelijke positie voor detacheren.

› lees bericht

VvDN over regeerakkoord 2022: ‘het wordt een race tegen de klok’

20 december 2021, 10:27

Deze week is het regeerakkoord gepresenteerd. Voor de flexmarkt – en detachering in het bijzonder – roept dit vooral veel vragen op. Vragen die dringend op antwoord wachten. “2022 zal bestuurlijk een race tegen de klok worden.”

› lees bericht

Persbericht: Detacheerders hebben volop werk en zien omzet stijgen met 5,4%

11 november 2021, 12:12

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is positief over de marktontwikkelingen van het afgelopen kwartaal.

› lees bericht

Eindelijk weer bijpraten over binden & boeien. En borrelen.

8 november 2021, 13:16

Binden en boeien van medewerkers en vasthouden aan je kernwaarden. En dat zeker ook in tijden van crisis en schaarste. Daarover ging de themabijeenkomst van de vereniging van detacheerders Nederland (VvDN) op dinsdag 2 november in het fonkelnieuwe AFAS-theater in Leusden.

› lees bericht

VvDN MarktMonitor is een onmisbare benchmark voor detacheerders

1 november 2021, 14:24

De MarktMonitor van de VvDN is dé benchmark waar detacheerders elk kwartaal reikhalzend naar uitkijken. Sinds vorig jaar is het zelfs mogelijk een deep dive te maken om tot in detail de eigen prestaties te meten met de markt. Bart Gianotten, verantwoordelijk voor de MarktMonitor, over het belang hiervan voor (potentiële) leden.

› lees bericht

Detacheerders willen weg uit uitzendhoek. “Wij zijn plezierige werkgevers”

18 oktober 2021, 12:23

“We zitten nog altijd in de hoek van de uitzenders. Maar wij schikken ons niet meer in dat lot.” Dat zegt Jochem Kentgens, algemeen directeur van detacheerder Quoratio. Hij beseft dat voor een nieuw wettelijk statuut van detacheerders een actieve lobby in Den Haag hard nodig is: “Het komt wel goed, maar niet vanzelf.”

› lees bericht

VvDN-bijeenkomst 2 november: binden, boeien en borrelen

14 oktober 2021, 12:17

Eindelijk, het kan weer! De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) houdt op 2 november a.s. een live-bijeenkomst voor (potentiële) leden en andere geïnteresseerden. Centraal thema: hoe bind je als detacheerder de schaarse professionals aan jouw organisatie?

› lees bericht

Detacheerders (VvDN) werken aan eigen cao

30 augustus 2021, 08:24

FlexNieuws interview met Fred Boevé, penningmeester en voorzitter van de cao-commissie.

› lees bericht

Persbericht: Steeds minder ‘bankzitters’ voor detacheerders. Detacheerders zien omzet per gedetacheerde stijgen met 6,8%

10 augustus 2021, 12:08

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is positief over de marktontwikkelingen van het afgelopen kwartaal.

› lees bericht

Nieuws uit de ALV van 2 juli 2020

28 juli 2021, 06:41

Op 1 juli 2021 vond de vijfde Algemene ledenvergadering (ALV) van de VvDN plaats. Wat is er zoal besproken en besloten?

› lees bericht

Detacheerders: ‘wij verdienen ons geld met goed werkgeverschap’

6 juli 2021, 10:22

De marktontwikkelingen bieden mooie kansen voor de kandidaatgedreven detacheerders. De bedreiging komt uit de politiek. Onterecht, vindt Eva van der Veeken (Finanxe): “Strengere regulering is voor detacheerders helemaal niet nodig. Wij verdienen juist ons geld met goed werkgeverschap.” Maar dat is bij velen in Den Haag nog niet bekend. En dus is er werk aan de winkel.

› lees bericht

Binnen de VvDN heb je ook als kleinere speler iets in te brengen

28 juni 2021, 06:16

Onlangs mocht de VvDN weer een aantal nieuwe leden verwelkomen. Het 70e lid is Modoc, een familiebedrijf dat actief is in Zuid-West Nederland. Linda van Wensen (34) denkt dat zij als kleine organisatie via de VvDN kan bijdragen om detachering beter in de markt te zetten. “En ik houd ook van pionieren en netwerken. Ook in dat opzicht verwacht ik veel van het lidmaatschap.”

› lees bericht

De donkere wolk boven zonnige toekomst voor detacheren

1 juni 2021, 06:20

“Het perspectief voor detacheerders is florissant”, zegt Stef Witteveen van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Maar mogelijke ‘verkeerde’ wetgeving hangt als een dreigende wolk aan de horizon. Aan de brancheorganisatie de taak om het belang van detachering op de moderne arbeidsmarkt duidelijk te maken. “In Den Haag is nog onvoldoende bekend wie wij zijn en wat wij doen.”

› lees bericht

VvDN MarktMonitor: meer omzet, minder leegloop

11 mei 2021, 12:09

De omzet van detacheerders is opnieuw gegroeid in het eerste kwartaal van 2021. Dat het goed gaat in de Nederlandse detacheringsbranche blijkt ook uit het feit dat de leegloop flink is gedaald en het aantal vaste contracten weer toeneemt.
Dat blijkt uit de MarktMonitor die de branchevereniging vandaag publiceert.
› lees bericht

VVDN: “Politieke partijen leven nog te veel in verleden”

11 maart 2021, 10:58

Over detachering wordt in geen enkel verkiezingsprogramma gerept. Toch sluit deze vorm van werkgeverschap juist goed aan bij de politieke wens om werkenden de zekerheid en wendbaarheid te bieden die nodig is op de arbeidsmarkt van morgen. Dat stellen vertrekkend voorzitter Maikel Pals en mede-oprichter van de VvDN Stef Witteveen in een reactie op de plannen van ‘cherry pickende’ politici.

› lees bericht

Detacheerders zien omzet herstellen in vierde kwartaal

10 februari 2021, 12:01

Omzet detacheerders met bijna 11% gestegen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Over heel 2020 ziet VvDN in haar marktmonitor slechts kleine min. De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, ziet de omzet ondanks het aanwezige Covid-19 virus in het vierde kwartaal herstellen. Dat blijkt uit de MarktMonitor die de branchevereniging vandaag publiceert.
› lees bericht

VvDN op volle kracht vooruit in 2021

25 januari 2021, 07:59

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) bewijst haar nut als netwerkorganisatie door leden die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis te steunen. Voorzitter Maikel Pals en Marcel van den Bekerom (vicevoorzitter) blikken niet alleen terug op een turbulent jaar, maar kijken vooral vooruit. “We gaan dit jaar extra gas geven.”

› lees bericht

Wervingsactie nieuwe leden

13 januari 2021, 12:18

Wil je ook inzicht krijgen in de cijfers van de detacheringsbranche? Vraag dan eenmalig kosteloos de MarktMonitor aan via onderstaande link. Of word lid en ontvang elk kwartaal de MarktMonitor inclusief een organisatie benchmark.
› lees bericht

Nieuws uit de ALV van 20 november 2020

9 december 2020, 15:53

Op 20 november 2020 vond de vierde Algemene ledenvergadering (ALV) van de VvDN plaats. In deze volledig digitale bijeenkomst vanwege de Corona maatregelen werden onder meer de speerpunten voor 2021 besproken. Belangrijkste prioriteiten blijven het komen tot een wettelijke verankering van detacheren en het mogelijk afsluiten van een bedrijfstak-cao.
› lees bericht

2e Corona enquête onder VvDN leden (november 2020)

9 december 2020, 15:30

De tweede enquête over de actuele Corona situatie bij de leden van de VvDN leverde een response van 55%. Hiervan heeft iets meer dan 50% minder dan 150 werkenden (MKB organisaties). De (zakelijke- en financiële) dienstverlening branche komt het meest voor, gevolgd door de overheid en op nummer drie de industrie.

› lees bericht

Detacheerders zien minimale omzet daling in derde kwartaal

9 november 2020, 08:18

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, ziet de omzet als gevolg van het Covid-19 virus in het derde kwartaal bescheiden krimpen met 3% dalen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit de MarktMonitor die de branchevereniging vandaag publiceert.
› lees bericht

Johan Zwemmer (Commissie Borstlap): ‘Detacheerder is werkgever, geen flexleverancier’

2 oktober 2020, 14:07

“Als de detacheerder echt toegevoegde waarde levert met zijn expertise is hij een ‘gewone’ werkgever.” Met deze geruststelling komt Zwemmer (lid Commissie Borstlap) detacheerders tegemoet. En hij kan op bijval rekenen van het CDA en de PvdA. Goed nieuws, ook al zal de praktijk iets weerbarstiger zijn. › lees bericht

Borstlap: “waar blijft detacheren?”

14 september 2020, 14:02

Mooi dat rapport van Borstlap met die drie rijbanen, maar ze zijn één belangrijk ding vergeten. “Er had in ieder geval een rijstrook voor detacheren in moeten zitten”, stelt Maikel Pals, voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Tijdens een themabijeenkomst op 28 september gaan de detacheerders de discussie met de politiek aan.
› lees bericht

Actieve VvDN zet detachering op de kaart

2 september 2020, 09:08

Een intensieve lobby, strenge kwaliteitseisen, een eigen MarktMonitor en wellicht zelfs een eigen CAO – de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) doet nadrukkelijk van zich spreken. En dat is hard nodig, want de bijzondere positie van detacheren dreigt in de flexdiscussie over het hoofd te worden gezien. Voorzitter Maikel Pals vertelt wat de jonge branchevereniging dit jaar doet voor detacheerders in Nederland.

› lees bericht

Eerste VvDN MarktMonitor: beperkte daling omzet detacheerders

18 augustus 2020, 08:51

De omzet van Nederlandse detacheerders is als gevolg van de coronacrisis in het tweede kwartaal met 6% gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Opvallend is dat het percentage gedetacheerden in vaste dienst het afgelopen kwartaal is gestegen van 56,3% naar 58,5%. › lees bericht

Nieuws uit de ALV van 2 juli 2020

13 juli 2020, 14:11

Op 2 juli 2020 vond de derde Algemene ledenvergadering (ALV) van de VvDN plaats. Wat is er zoal besproken en besloten? Onder meer zijn de kwaliteits-eisen voor het lidmaatschap van de VvDN vastgesteld en is verder gesproken over de realisatie van een branche CAO. › lees bericht

“Er is niets mis met driehoeksrelaties, zeker niet bij detachering”

22 juni 2020, 12:49

De intermediaire markt moet meer gereguleerd worden, zo stellen arbeidsmarktonderzoekers in de aanloop naar het politieke debat. Maikel Pals, voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), ziet dat anders. “Meer regulering? Overheid, kijk eerst eens kritisch naar jezelf.” › lees bericht

Hoe gaat het met detacheerders in coronatijd?

8 juni 2020, 09:25

Wat merken detacheerders van de coronacrisis? Volgens VvDN-voorzitter Maikel Pals moeten we het vertraagde effect in deze gezonde sector niet onderschatten. Maar detacheerders bewijzen juist nu dat zij voorzien in de behoefte aan flexibiliteit bij bedrijven. ‘Volgend jaar zullen we dan ook een versnelde groei zien.’
(Bron: ZiPconomy)

› lees bericht

Enquête over Corona onder VvDN leden

6 juni 2020, 09:18

De enquête over de actuele Corona situatie bij de leden van de VvDN leverde een response van 70%. Hiervan heeft iets meer dan 50% minder dan 150 werkenden (MKB) en zijn alle leden actief in gemiddeld (bijna) 3 branches en 2 sectoren. De (zakelijke- en financiële) dienstverlening branche komt het meest voor, gevolgd door de overheid en op nummer drie de industrie. Finance, IT en Engineering staan gelijkelijk op één qua vakgebieden. › lees bericht

Persbericht en verklaring naar aanleiding van Commissie Borstlap

1 februari 2020, 09:36

De Commissie Regulering van Werk (commissie Borstlap) heeft op 23 januari haar rapport aangeboden aan Minister Koolmees. Bijgaand treft u het persbericht en een verklaring die de VvDN naar aanleiding hiervan heeft gepubliceerd.

› lees bericht

Adviezen aan Commissie Borstlap

11 december 2019, 19:29

De VvDN participeert actief in de Alliantie van Werk. Dit is een gelegenheidscoalitie van een aantal partijen die zich bezighouden met zaken die gerelateerd zijn aan de arbeidsmarkt. Deze partijen trekken samen op bij actuele vraagstukken waar overlappende belangen zijn, om deze zo beter te kunnen behartigen. › lees bericht

Nieuws uit de ALV van 22 november 2019

4 december 2019, 08:36

Op 22 november 2019 vond de tweede Algemene ledenvergadering (ALV) van de VvDN plaats. Wat is er zoal besproken en besloten? Onder meer is een nieuw bestuur gekozen. › lees bericht

Aftermovie VvDN-bijeenkomst ‘Aanstekelijk werkgeven’

28 november 2019, 20:31

Bekijk de aftermovie van de themabijeenkomst ‘Aanstekelijk werkgeven’ die de VvDN op 14 oktober 2019 organiseerde. › lees bericht

Gouden toekomst voor detachering, maar bureaus moeten aan de slag

24 oktober 2019, 07:49

Flex- en arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse geeft zijn visie op de toekomst van detachering. “Zet niet de opdrachtgever, maar de kandidaat centraal.”
Een artikel van ZiPconomy.

› lees bericht

22 november 2019: Algemene Ledenvergadering

11 oktober 2019, 09:00

Op vrijdag 22 november 2019 vond de tweede Algemene ledenvergadering (ALV) van de VvDN plaats. › lees bericht

Maikel Pals: “We leveren flexibiliteit, maar zijn geen flex-werkgevers”

1 oktober 2019, 10:04

FBD interviewde VvDN-voorzitter Maikel Pals over het ‘waarom’ van de VvDN, de toekomst van detachering en de uitdagingen binnen de branche. › lees bericht

Stand van zaken VvDN besproken tijdens ALV 17 juni 2019

27 juni 2019, 09:17

Waar staat de VvDN op dit moment? Wat heeft de vereniging gedaan sinds de oprichting begin dit jaar? Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) van 17 juni jl. stonden o.a. deze punten op de agenda. › lees bericht

Oprichtingsbijeenkomst VvDN: detacheringsbranche op de kaart gezet

8 april 2019, 13:04

Met de oprichtingsvergadering van 3 april jl. is de VvDN een feit. Tijdens de bijeenkomst, bezocht door zo’n 100 bezoekers, deed voorzitter Maikel Pals uit de doeken waarom de vereniging is opgericht: “We hebben ons verenigd om de wereld duidelijk te maken dat detachering misschien wel de meest duurzame vorm van werkgeverschap is. Detacheerders investeren twee keer zoveel als andere bedrijven in de employability van onze medewerkers. Daarmee zijn we een prachtige oplossing van de ingewikkelde zoektocht naar de balans tussen flexibiliteit en zekerheid en tevens een belangrijk instrument voor de toekomst.” › lees bericht

Detacheerders gaan zich sterker positioneren

4 april 2019, 13:58

Woensdag 3 april 2019 vond de oprichtingsbijeenkomst plaats van de VvDN. Maikel Pals, directeur van Brunel Nederland, is voorzitter. FlexNieuws interviewde hem over waarom detacheerders een eigen lobby en vereniging nodig hebben. › lees bericht