Oprichtingsbijeenkomst VvDN: detacheringsbranche op de kaart gezet

8 april 2019, 13:04

Met de oprichtingsvergadering van 3 april jl. is de VvDN een feit. Tijdens de bijeenkomst, bezocht door zo’n 100 bezoekers, deed voorzitter Maikel Pals uit de doeken waarom de vereniging is opgericht: “We hebben ons verenigd om de wereld duidelijk te maken dat detachering misschien wel de meest duurzame vorm van werkgeverschap is. Detacheerders investeren twee keer zoveel als andere bedrijven in de employability van onze medewerkers. Daarmee zijn we een prachtige oplossing van de ingewikkelde zoektocht naar de balans tussen flexibiliteit en zekerheid en tevens een belangrijk instrument voor de toekomst.”

De VvDN streeft er naar de aangesloten detacheringsorganisaties en detachering goed op de kaart te zetten. De VvDN maakt zich hard voor een duidelijk profiel van detacheerders, een stevige (wettelijke) basis voor detachering als werkgevers- en dienstverleningsvorm en een gezamenlijke verankering van de rol van detacheerders als excellente werkgever voor professionals. Pals: “Samen staan we sterk voor deze groep werkgevers die de steeds schaarser wordende specialisten helpt in hun ontwikkeling én ze op een efficiënte manier inzet in het Nederlandse bedrijfsleven.”

Lid worden

Wilt u ook lid worden van de VvDN? Op deze pagina vindt u meer informatie over het lidmaatschap én kunt u het lidmaatschapsformulier downloaden en invullen.

Presentaties Maarten Tanja en Ron Martinek

Maarten Tanja van Köster Advocaten en Ron Martinek van PwC hielden tijdens de bijeenkomst ieder een inleiding. Tanja, gespecialiseerd in flexibele arbeidsrelaties en (collectief) arbeidsrecht, benoemde de juridische uitdagingen die de sector te wachten staan. Martinek, director en digital leader private business, confronteerde de deelnemers met de impact van digitale ontwikkelingen op detacheerders. Download hier onder de presentaties.