VvDN-bijeenkomst 2 november: binden, boeien en borrelen

14 oktober 2021, 12:17

Eindelijk, het kan weer! De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) houdt op 2 november a.s. een live-bijeenkomst voor (potentiële) leden en andere geïnteresseerden. Centraal thema: hoe bind je als detacheerder de schaarse professionals aan jouw organisatie?

“We hebben dit zo lang moeten missen – elkaar weer echt ontmoeten en samen mooie dingen doen”, zegt Koen de Rooij (directeur Reijn) die de VvDN-bijeenkomst mede organiseert. “De kracht van onze vereniging is toch het onderlinge contact en dat we onze kennis, ervaringen en enthousiasme kunnen delen.” Vandaar dat De Rooij – die rekent op honderd deelnemers – iedereen die iets te maken heeft met detachering oproept te komen: leden, potentiële leden, collega’s, mensen uit hun netwerk, beleidsmakers en mensen uit aanpalende branches of -verenigingen. De VvdN houdt het bewust laagdrempelig. “Zelfs als je de presentaties ’s middags niet kunt bijwonen, kom dan in ieder geval naar de borrel om elkaar (weer) te ontmoeten.”

Happy professionals

Wie het middagprogramma overslaat mist echter wel wat. De presentaties staan in het teken van aantrekkelijk – liever nog: aanstekelijk – werkgeverschap. Bart Nijskens, mede oprichter van Rockstars IT, vertelt wat zijn organisatie doet om het werkgeluk van hun IT-professionals te vergroten. Nijskens’ uitgangspunt: Happy Developers, High impact. Zijn missie: medewerkers transformeren naar ambassadeurs van jouw bedrijf. Over bedrijfscultuur gesproken, Britt Breure, HR-directeur AFAS doet in haar presentatie uit de doeken hoe zij door een sterke persoonlijke sfeer zorgen voor een extreem laag verzuimpercentage (1,6%) en een hoge medewerkerbetrokkenheid (eNPS +79).

Kandidaten binden geen kunstje

Het thema is in een extreem krappe arbeidsmarkt actueler dan ooit. Zeker voor detacheerders die hoogopgeleid schaars talent ‘op afstand’ moeten zien te binden en boeien’. Dat klanten ook nog eens trekken aan die gewilde professionals maakt die uitdaging voor detacheerders extra groot, weet De Rooij. “Met alleen een vrijdagmiddagborrel en een tafelvoetbalspel in de kantine red je het niet. Daar is meer nodig. Je moet alles uit de kast halen.” Aantrekkelijk werkgeverschap is volgens hem geen luxe, maar absolute noodzaak om de war for talent te kunnen winnen. “En dat is geen kwestie van copy & paste, geen kunstje. Daar is een eigen bedrijfscultuur en -architectuur voor nodig die klopt. Er moet een intrinsieke drijfveer zijn bij de werkgever om de kandidaat écht centraal te stellen.”
Kortom, een boeiend, belangrijk thema waar elke detacheerder mee aan de slag moet. Onder het mom van sharing is caring kunnen andere (detacherings)organisaties tijdens de bijeenkomst inspirerende verhalen met elkaar delen.

Lees ook:
Detacheerders: ‘wij verdienen ons geld met goed werkgeverschap’

Gemeenschappelijk doel

Want detacheren nog beter op de kaart zetten als ‘waardevolle werkgeverspropositie’ ziet De Rooij als een belang van de hele markt. “We hebben een gemeenschappelijk doel; zorgen voor een sterke positie van detachering op de moderne, veranderende arbeidsmarkt en de juridische, wettelijke verankering hiervan.

Daar strijdt de VvDN voor. “Hoe meer enthousiaste leden en betrokkenen, hoe beter.” Dus hoopt De Rooij op een grote opkomst op dinsdag 2 november. Vooral ook om elkaar (weer) eens echt te ontmoeten. “Als je van mensen, inspiratie en borrelen houdt, moet je erbij zijn!”

De bijeenkomst Binden, Boeien en Borrelen van de VvDN op dinsdag 2 november vindt plaats in het fonkelnieuwe AFAS-theater in Leusden en start om 14.00 uur. Iedereen die in zijn of haar dagelijkse praktijk betrokken is bij detachering is welkom. Aanmelden kan eenvoudig online.

Lees ook:
Binnen de VvDN heb je ook als kleinere speler iets in te brengen